Een custom built analyse, specifiek gericht op het vinden en oplossen van 404-pagina's van je website. Waarom? De gemiddelde website gooit 5% van de omzet weg dankzij 404-pagina's. Wij helpen met het opsporen en oplossen van de fouten.

Iedere website kent ze: 404 errors. Het principe is dat je niet wil dat je bezoekers erop terechtkomen. Dat kost geld. Of in elk geval tevreden bezoekers. En naarmate een website groeit, in zowel bezoekers als leeftijd, wordt dit probleem groter en groter. Tenzij je er iets aan doet, natuurlijk.

Er zijn allerlei onderzoeken gedaan, en over het algemeen wordt aangenomen dat ca. 7% van de bezoekers op een website op een 404-pagina terechtkomt, en dat vervolgens 74% daarvan direct de website verlaat:

% verlaters na een 404

Zie ook Wikipedia voor onderzoeken en achtergronden

Dit betekent dat, gemiddeld genomen, iedere website ca. 5% verliest aan 404-pagina's. Dat is niet alleen best veel, het is ook te voorkomen.

5% extra omzet dus! Hoe?

Maar hoe vind je die fouten? En hoe vind je hun oorzaken, zodat je ze ook daadwerkelijk kunt oplossen? En hoe vind je fouten die niet door jezelf, maar door anderen zijn veroorzaakt, bijvoorbeeld dode links vanaf andere websites? En tenslotte: welke fouten zijn belangrijk, en welke niet?

We horen je al zeggen: 'ja, maar wij gebruiken tool x en die geeft al veel aan'. Ongetwijfeld waar! Maar laat het ook zien wat de bronnen zijn, zowel binnen als buiten de website En is het een compleet overzicht of slechts een deel ervan? Bevat het ook de belangrijkste fouten? En is die prioriteit ook van toepassing op jouw organisatie?

Op deze vragen hebben we antwoord. Wij hebben een analyse ontwikkeld waarmee we:

  • de belangrijkste foutpagina's vinden, gesorteerd op prioriteit.
  • en wat belangrijk is, wordt berekend aan de hand van jouw business doelen
  • hun bronnen aanwijzen, of ze nu vanaf je eigen website of externe websites komen

En na die analyse, helpen we uiteraard met het oplossen van de fouten.

Conclusie: wij kunnen hiermee helpen

404-analyse is een dienst die we bieden. Neem gerust contact op voor meer informatie!